FAQ items aan het laden...
Badkamer renoveren Alkmaar2019-05-15T18:21:37+00:00

EEN COMPLEET NIEUWE BADKAMER OF JE HUIDIGE BADKAMER OPKNAPPEN?

WE LOVE BADKAMERS RENOVEREN!

Duidelijke afspraken

Wij komen onze afspraken na en zijn flexibel als het gaat om oplossingen.

Heldere prijs

Direct en gratis je prijs berekenen. Uitstekende telefonische helpdesk.

Vakmanschap & Garantie

We zijn zeer ervaren en werken vakkundig, efficiënt en schoon met 3 jaar garantie.

Kwaliteit & Service

Wij gaan voor de beste kwaliteit en service, met vlotte planning en communicatie.

Badkamer verbouwen

Daar waar de badkamer vroeger niet meer dan een wasruimte was, is het nu dé ruimte in huis om in te ontspannen en uitgebreid aandacht te geven aan persoonlijke verzorging. Herkenbaar? Wil je de badkamer verbouwen om nog meer comfort toe te passen, zodat je ongestoord tot rust kunt komen? Bij het badkamer verbouwen en badkamer ontwerpen houden wij rekening met design, maar functionaliteit en de zekerheid van een vakkundige badkamer installatie en afwerking zijn daarbij even zo belangrijk.

Badkamer verbouwen stappenplan

De juiste combinatie tussen ontwerp, materiaal- en productkeuze leidt tot een badkamer die jarenlang meegaat. Het uitzoeken van een passende badkamer is echter geen gemakkelijke keuze. En daarom biedt Weloverbadkamersrenoveren je de helpende hand om alle wensen te verwezenlijken. In de praktijk verbazen klanten zich regelmatig over het feit dat een badkamer samenstellen helemaal niet zo eenvoudig is. Het samen uitzoeken van een badkamer is een groot project, waarbij veel verschillende aspecten komen kijken, zoals ontwerp, product- en materiaalkeuze, eventuele verbouwingen, leidingwerk, tegelwerk en goede service en garantie achteraf. Bekijk het badkamer verbouwen stappenplan.

MAAK VRIJBLIJVEND EEN AFSPRAAK
ONLINE RENOVATIEPRIJS BEREKENEN

Handig om te weten!

Badkamer laten verbouwen2019-04-10T15:17:17+00:00

Als je een complete badkamer wilt laten verbouwen of deze wenst te verplaatsen naar een andere kamer dan komen er een hoop aspecten om de hoek kijken. Denk hierbij aan de nieuwe indeling maar ook wat voor sanitair je wilt. Wil je graag nieuwe wanden laten plaatsen, een verlaagd plafond laten aanbrengen of een bad laten plaatsen met een grote inloop douche? Dan zullen er verschillende aanpassingen gedaan moeten worden om de nieuwe badkamer te installeren.

We zullen de belangrijkste punten van een badkamerverbouwing eens onder elkaar zetten:

 • Hoe kan ik m’n badkamer het beste indelen?
 • Wil je een bad of een inloopdouche laten plaatsen?
 • Waar kan ik het beste badkamer ideeën opdoen?
 • Hoe ventileer ik m’n badkamer het beste?
 • Wil je vloerverwarming laten aanleggen?
 • Word de badkamer naar een andere kamer verplaatst?
 • Wat zijn de kosten van het renoveren?

Dit zijn de belangrijkste vragen bij het laten opknappen van je oude badkamer. Wil je graag snel weten wat de gemiddelde kosten zijn? Maak dan gebruik van onze online calculator en vraag geheel vrijblijvend een offerte aan. Binnen 24 uur zorgen wij ervoor dat je de juiste berekening hebt en precies weet waar je aan toe bent.

Hoe lang duurt een badkamer laten opknappen?2019-04-09T16:16:19+00:00

Voordat er verbouwd kan worden zal het nodig zijn de huidige badkamer te slopen. Het slopen neemt doorgaans 2-3 dagen in beslag. Natuurlijk is deze tijd afhankelijk van het formaat van de badkamer en van de zaken die eruit gesloopt moeten worden; het verwijderen van oude tegels is bijvoorbeeld een behoorlijk arbeidsintensieve klus.

Na het slopen zal de nieuwe badkamer geïnstalleerd moeten worden. Jouw badkamer wensen bepalen grotendeels de tijdsduur van de installatie. Wil je een bad laten plaatsen en je wc of douche naar een andere plek verhuizen dan zal er meer tijd nodig zijn om dit te realiseren.

Zo kan een nieuwe badkamer aanleggen een week maar ook een aantal weken in beslag nemen.

Badkamerrenovatie tips2019-04-10T15:19:46+00:00

Bij een badkamer laten renoveren komt er nog een hoop kijken. Zo moet het leidingwerk worden aangepast en zullen aan en afvoeren misschien wel op een heel andere plek moeten worden geïnstalleerd. Hieronder geven wij enkele praktische tips en overwegingen waar je rekening mee moet/kunt houden met het aanpassen van je badkamer:

 • Zorg voor een uitstekende ventilatie, zeker bij een badkamer zonder ramen is dit essentieel.
 • Zorg ervoor dat al het leidingwerk goed wordt aangelegd, niets is zo vervelend als een lekkende leidingen die weggewerkt is.
 • Kies voor sanitair met een langere levensduur, Een nieuwe badkamer is al duur genoeg. Deze dient zo lang mogelijk mee te gaan.
 • Zorg voor een praktische indeling.
 • Hergebruik de goede materialen. Wanneer bijvoorbeeld de vloertegels nog goed zijn en je deze nog mooi vindt kun je deze simpelweg weer gebruiken in de nieuwe badkamer.
 • Voor indien mogelijk de sloopwerkzaamheden zelf uit. Dit kan aanzienlijk besparen op de verbouw kosten.
Kosten in kaart brengen2019-04-10T15:22:26+00:00

Uiteraard komt er een duurder prijskaartje bij kijken als je jouw badkamer compleet laat renoveren. Geen enkele badkamerrenovatie kost precies hetzelfde. De prijs wordt bepaald door de keuze van de materialen en het formaat van de badkamer. Zo zijn er kleine badkamers van 4 m2 maar ook grote badkamers van wel 15 m2. De vloeroppervlakte is eigenlijk prijsbepalend.

Voor een exacte prijs voor de renovatie kun je het beste gebruik maken van onze online calculator en een offerte aanvragen. Uiteraard kun je aangeven wat je budget is zodat wij daar rekening mee kunnen houden.

Voordelig laten renoveren2019-04-09T16:27:30+00:00

Als je de keuze maakt om je badkamer voordelig te laten renoveren. Kies er dan ook voor om je nieuwe badkamer sanitair bij ons aan te kopen. Wij kopen onze sanitair groot in zodat onze klanten uiteindelijk de aller-laagste prijs betalen. Daarnaast hebben we nog tal van tips en mogelijkheden om te besparen op de complete badkamer verbouwing. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Zelf het sloopwerk uitvoeren.
 • Zelf leidingen plaatsen of verleggen
 • Zelf elektra plaatsen of verleggen
 • Afvoeren van het puin.
 • Ontwerp aanleveren.
Een complete renovatie2019-04-09T10:55:30+00:00

In de meeste gevallen kiezen klanten ervoor om de complete badkamer te laten vernieuwen. In het geval van een complete renovatie maken wij vooraf altijd een berekening hoeveel de kleine of grote badkamer gaat kosten. Je hebt vooraf altijd duidelijkheid over het complete prijskaartje.

BTW2019-04-09T16:29:12+00:00

Het BTW percentage dat betaald moet worden over het aanleggen van een badkamer is bij een woning die ouder is dan 2 jaar 9%. Bij nieuwbouwwoningen word helaas 21% berekend. Dit geldt voor zowel de materialen als voor de arbeid.

Wat is belangrijk bij de renovatie?2019-04-09T16:30:08+00:00

Hier zetten wij even wat belangrijke punten voor een badkamerrenovatie op een rij. Zodat je weet wat je te wachten staat voordat je begint met het vernieuwen:

 • De oude badkamer die je wilt laten renoveren blijft deze wel of niet in dezelfde ruimte?
 • Moet de gehele badkamer gerenoveerd worden of alleen een gedeelte hiervan?
 • Kun je een tijdje zonder je badkamer of moet er een nood badkamer gehuurd worden? Je moet natuurlijk wel ergens kunnen wassen tijdens de verbouwing.
 • Waar ga je nieuwe sanitair kopen of heb je dit al?
 • Ga je de verbouwing deels zelf doen of laat je dit uitvoeren?
 • Wil je de badkamer boven of beneden laten maken?
Het budget2019-04-09T16:33:09+00:00

Wij zijn je van dienst als het gaat om een simpele douche of zelfs wanneer het om een complete wellness beleving gaat. Bij het laten renoveren van een oude badkamer is er voor ieder budget wat wils.

Wij als erkend bouwbedrijf zullen ook alle creatieve oplossingen aandragen om binnen jouw budget te blijven. Wij leveren zeer voordelig sanitair, maar weten ook waar je voordelig materialen kunt inkopen om zo voordelig mogelijk de badkamer te vernieuwen in je woning.

Om echt binnen je budget te blijven kunnen we zelfs vragen om met kleine hand en spandiensten te helpen. Dat bespaart flink op de kosten van de arbeid, en zo is het dus mogelijk om de nieuwe badkamer zo te maken als je in gedachten hebt.

Van accessoires tot sanitair, van tegelwerk tot meubels, en van verlichting tot verwarming. We-love-badkamers-renoveren heeft ruime ervaring en de juiste vakmensen voor een uitstekend resultaat.

Berekening per m22019-04-09T16:34:50+00:00

Omdat het van groot belang is dat je van te voren de kostprijs achterhaalt is een belangrijk aspect hoe veel vierkante meter je nieuwe badkamer gaat worden. De meeste badkamers die verbouwd worden hebben een gemiddelde vloeroppervlakte van:

 • 4 m2
 • 5 m2
 • 6 m2

Maar zo zijn er ook uitzonderingen zoals badkamers van wel 8 m2 tot aan wel 15 m2. Hoe groter je badkamer is, hoe meer materiaal er nodig is om deze op te laten knappen. De algemene berekening van de badkamer zal hoger oplopen naarmate de vloeroppervlakte boven de 6 vierkante meter is.

Vrijblijvende offerte aanvragen2019-04-10T15:30:08+00:00

Als je wilt weten wat de exacte kosten zijn voor het laten renoveren van je oude badkamer kun je gemakkelijk een vrijblijvende prijs aanvragen. Maak gebruik van onze online offerte calculator en geef duidelijk aan wat er precies moet gebeuren tijdens de verbouwing van de natte ruimte.

Ook kun je het budget aangeven in je offerte aanvraag. Wij zullen dan rekening houden met het budget en proberen een passende oplossing te vinden naar jouw wens. Nadat je het offerteformulier verzonden hebt zullen wij binnen 24 uur contact met je opnemen om al je vragen te beantwoorden. Ga naar onze online offerte calculator

MAAK VRIJBLIJVEND EEN AFSPRAAK
ONLINE RENOVATIEPRIJS BEREKENEN

We love badkamers renoveren

Inmiddels zijn wij een populair adres in Alkmaar en omstreken als het gaat om nieuwe badkamers plaatsen, renoveren, betegelen en sanitair plaatsen. Onze prijzen zijn namelijk zéér concurrerend met de huidige internet prijzen. Heb je zelf producten uitgekozen? Ook dan is het mogelijk om deze door ons vakkundig team te laten plaatsen. Wij maken graag vrijblijvend een offerte met deskundig advies. Zoals het hoort!

Alle voordelen op een rij

Wij zijn zeer voordelig
Betrouwbaar en erkend
Geen lange wachttijden voordat we beginnen aan de renovatie
Begeleiding van A to Z door ons deskundig team
Wij kunnen deskundig advies geven door onze ruime ervaring
Wij leveren en plaatsen alles voor de badkamer
Ook voor renovatiebouw
Uitgebreide 3d tekening van je aanstaande badkamer
Ook na levering en montage blijven wij volledig tot je dienst staan
MAAK VRIJBLIJVEND EEN AFSPRAAK
ONLINE RENOVATIEPRIJS BEREKENEN